Alerte democratie, met Manu Claeys

Alerte democratie, met Manu Claeys

Op zondagmiddag 8 oktober was Manu Claeys op bezoek in Arminius. Op uitnodiging van Recht op de Stad, De Esch Oeververbinding en Stichting Rotterdam Natuurlijk!

Manu ging in vogelvlucht door meer dan 100 slides heen en vertelde in nog geen uur wat er de afgelopen 20 jaar is gebeurd dat uiteindelijk leidde tot een Toekomstverbond tussen overheid en burgers.

Inmiddels is het in Antwerpen niet meer weg te denken: burgers, ambtenaren en deskundigen en burgers werken intensief samen in een nieuw ontworpen systeem waar de werkbanken het echte werk doen. Wat zou het mooi zijn om in Rotterdam ook tot een samenwerking te komen!

We doen (opnieuw) een oproep aan het college om een stap te zetten en zich uit te spreken voor een Rotterdamse verkenningstocht naar een verbond, op zijn Rotterdams dan, dat burgers en overheid laat samenwerken op de meest urgente thema’s: klimaat, rechtsgelijkheid, volkshuisvesting en ruimtelijke ordening.

Arminius maakt binnenkort een audio-opname beschikbaar. Die posten we op deze pagina. De slides van Manu Claeys zullen we erbij zetten.

Wil je bijdragen aan de totstandkoming van een verbond in Rotterdam? Dat kan, stuur een e-mail naar ja@rotterdamnatuurlijk.nl met daarin je idee of aanbod, of doneer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.